Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Matjestartar på fullkornsbröd

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den kryddiga matjessillen passar jättebra bra i den här blandningen med inlagd gurka, äpple och lök. Passar utmärkt som kvällsmacka, snack eller förrätt - alltid lika gott och uppskattat!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka gurkorna fint. Skölj äpplet, skär det i fjärdedelar och ta bort kärnhuset. Hacka äppelbitarna och blanda dem med färskpressad citron.
  2. Ta av dillvipporna från kvistarna, lägg 8 vippor åt sidan och hacka resten fint. Skala löken och hacka den fint.
  3. Låt matjesfiléerna rinna av och tärna dem fint. Blanda matjessill, äpple och cornichons i en skål. Rör ner den hackade dillen, löken och yoghurten. blanda väl och smaka av med peppar.
  4. Skölj och torka av salladsbladen. Halvera brödskivorna diagonalt och lägg 2 salladsblad på varje brödskiva. Portionera upp matjestartaren på salladen och garnera med dill. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.