Den kryddiga matjessillen passar jättebra bra i den här blandningen med inlagd gurka, äpple och lök.
Passar utmärkt som kvällsmacka, snack eller förrätt - alltid lika gott och uppskattat!
Instruktioner
- Hacka gurkorna fint. Skölj äpplet, skär det i fjärdedelar och ta bort kärnhuset. Hacka äppelbitarna och blanda dem med färskpressad citron.
- Ta av dillvipporna från kvistarna, lägg 8 vippor åt sidan och hacka resten fint. Skala löken och hacka den fint.
- Låt matjesfiléerna rinna av och tärna dem fint. Blanda matjessill, äpple och cornichons i en skål. Rör ner den hackade dillen, löken och yoghurten. blanda väl och smaka av med peppar.
- Skölj och torka av salladsbladen. Halvera brödskivorna diagonalt och lägg 2 salladsblad på varje brödskiva. Portionera upp matjestartaren på salladen och garnera med dill. Servera genast.
Publicerat den
24 juni 2010
Liknande recept
Skriv kommentar