Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Matkinas Chokladbollar

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Detta är en kaka som alltid ska var med på våra kalas, älskad och omtyckt av alla...

Ingredienser

Instruktioner

Mal eller stöt havregrynen rätt fina. Blanda alla torra ingredienserna. Tillsätt uppvispat ägg och mjuka smöret tillsammans med grädden. Smaksätt med ½ flaska arraksessens eller kaffet. Rör ihop till en lagom kladdig smet. om den blir för "blöt " lägg i mer florsocker , för "torr" mer grädde. Formar smeten till chokladbollar, blöt gärna händerna så går det bättre att rulla bollarna. Smält blockchokladen och matoljan i vattenbad. Doppar chokladbollarna i blockchokladen och dekorera med lite strössel på varje, så ser det festlig ut för ögat... Ställ in i kylen och låt stelna. Jätte goda och smarriga !!! Går utmärkt och frysa. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.