- Serverar: 8 portioner
- Tid: 3 timmar
Skriv ut
Oxsvans är lite bortglömt. Kan beställas i vilken ICA eller konsum som helst, somliga erbjuder det utan beställning, och är billigt mycket smakrikt kött. Jag brukar göra den här soppan till ruggig senhöst och vinter, den är ganska mäktig , kanske lite" vuxen" i smaken och mycket god.
Instruktioner
- Bryn oxsvansskivorna ordentligt i oljan. Fiska ur och låt dra på hushållspapper ett tag.
- Blanda ner mjölet i oljan och bryn under omrörning tills redningen fått vacker djupbrun färg. Tilsätt buljongen lite i sänder under konstant omrörning med stålvisp. Koka upp, skumma av fett och skum med en slev och tillsätt alla övriga ingredienser utom sherry/madeira och smör.
- Lägg över ett lock på glänt och småputtra på låg värme i 2-3 timmar. Skumma av igen om nödvändigt. Tag ur köttet ur soppan med hålslev, skär bort fett ,svansben och brosk och spara köttet som blir över.
- Kör soppan slät i matberedare el. med stavmixer direkt i grytan.Lägg i köttet i lagom små bitar och värm upp. Skumma åter om det behövs, och smaka av med salt och peppar.*
- Precis innan servering när man tagit soppan från värmen blandas sherry/madeira och smöret ner.
- Garnera med färsk timjan.
Njut.
- *Obs: soppan kan frysas upp till denna punkt. Tinas, värmas och sedan tillsättas sherry och smör.
Publicerat den
4 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar