- Serverar: 4-5 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Faktiskt min första matpaj och den blev väldigt god.
Instruktioner
- Kör mjöl och margarin i matberedaren några sekunder tills det blandats till en smuldeg, häll sedan i vattnet och kör några sekunder tills det blir en deg.
- Smörj en pajform med lite smör eller margarin och tryck sedan ut 2/3 av degen i pajformen så att det täcker botten och kanterna helt. Dock inte för tjockt lager.
Gaffla sedan i botten, d.v.s. gör många små tryckhål i degen. Ställ sedan i kylen ett tag, ställ även degen som inte använts som grund i pajformen i kylen.
- Blanda sedan äggen i en skål med lite mjölk och vispa samman. Stek till en äggröra och krydda med chili och oregano.
- Stek baconen ordentligt.
Stek purjolöken och champinjonerna, blanda i den färdiga äggröran och de torra baconen i stekpannan igen så att alla ingredienser blandas, tillsätt crème fraiche och rör om.
- Grädda pajdegen i formen 10 min i 200 grader.
Ta sedan ut pajformen och häll sedan i röran och gör degsträngar av degen som är kvar och dekorera pajen med den som ett galler.
- In med pajen i ugnen 20 min i 200 grader.
Klar! Servera gärna med sallad eller i alla fall med tomater.
- Hoppas ni gillar den lika mycket som vi gjorde!
Publicerat den
20 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Annars funkar väl denna också. Låter som en god kombination