Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Matssons pudding

(1 kommentar)  
Matssons pudding Matssons pudding
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Detta är en makaronpudding för vuxna, tror inte många barn skulle uppskatta den. Även min kära hustru hade garderat sig med lappen till den lokala pizzerian och telefon. Efter att ha ätit 2 stora portioner sa hon med ett leende i ansiktet ”Herrgud det trodde jag aldrig Sill och makaronpudding lät ju helgalet!” Namnet Matssons pudding fick rätten för att grundidén kommer från ett annat recept som jag också har lagt in på MK, Matssons frestelse. Serverade den idag med den nyuppfunna Lökgurka som också finns på MK.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader. Koka makaronerna enligt anvisningen på förpackningen. Häll makaronerna i ett durkslag och spola av med kallvatten. Häll spadet av sillen och spar det, skär sillen i strimlor och haricots verts i mindre bitar. Grovriv osten och smörj en ugnsform ca 30x20 cm. Blanda de avsvalnade makaronerna med allt skuret och rivet. Blanda sillspadet med grädde så det blir 4 dl. Pressa i vitlöken i gräddblandningen. Vispa ihop grädden, ägg, 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Häll äggstanningen över blandningen i formen. Grädda en fals under mitten av ugnen ca 40-45 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • walterego 24 juni 2013

    Den sillen smakade "fågel"! Utökar med ett ägg + 3 dl kokt mjölk nästa gång för att få mer "stanning" i det hela.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.