Underbart god och lagom kladdig precis som en fransk chokladtårta. Nästan som konfekt och dessutom helt glutenfri! Oerhört enkel att göra i en enda kastrull.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Kaka:
Smält smöret i en 2-liters kastrull. Bryt ner chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Rör till en blank smet utan klumpar. Vispa ner sockret och sedan äggen, ett i taget tills allt är jämnt blandat.
- Klä fast ett bakplåtspapper i botten på en form, 24 cm i diameter, med löstagbar botten. Smörj kanterna.
Häll smeten i formen. Grädda på andra falsen nerifrån ca 15 minuter. Låt kallna och stå i kyl innan den tas ur formen.
- Apelsinskal:
Strimla den yttersta delen av skalet med ett zestjärn. Förväll skalstrimlorna ½ minut i kokande vatten. Häll av vattnet. Koka på nytt upp dem med ½ dl socker och 1 dl vatten och låt sjuda 5-10 minuter tills lagen är simmig. Ta upp strimlorna ur lagen.
- Glasyr:
Koka upp grädden. Ta från plattan och tillsätt chokladen i små bitar. Rör tills chokladen smält. Tillsätt honung och smör. Låt svalna något och häll den sedan på den kalla kakan.
- Garnera med apelsinskalstrimlorna och servera med en klick lättvispad grädde.
Publicerat den
20 februari 2014
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Min familjs favorit.
Vad roligt att hör :) Den är en favorit här hemma också.