Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Underbart god och lagom kladdig precis som en fransk chokladtårta. Nästan som konfekt och dessutom helt glutenfri! Oerhört enkel att göra i en enda kastrull.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Kaka: Smält smöret i en 2-liters kastrull. Bryt ner chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Rör till en blank smet utan klumpar. Vispa ner sockret och sedan äggen, ett i taget tills allt är jämnt blandat.
  3. Klä fast ett bakplåtspapper i botten på en form, 24 cm i diameter, med löstagbar botten. Smörj kanterna. Häll smeten i formen. Grädda på andra falsen nerifrån ca 15 minuter. Låt kallna och stå i kyl innan den tas ur formen.
  4. Apelsinskal: Strimla den yttersta delen av skalet med ett zestjärn. Förväll skalstrimlorna ½ minut i kokande vatten. Häll av vattnet. Koka på nytt upp dem med ½ dl socker och 1 dl vatten och låt sjuda 5-10 minuter tills lagen är simmig. Ta upp strimlorna ur lagen.
  5. Glasyr: Koka upp grädden. Ta från plattan och tillsätt chokladen i små bitar. Rör tills chokladen smält. Tillsätt honung och smör. Låt svalna något och häll den sedan på den kalla kakan.
  6. Garnera med apelsinskalstrimlorna och servera med en klick lättvispad grädde.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • matcat 27 januari 2016

    Min familjs favorit.

  • Fin 27 januari 2016

    Vad roligt att hör :) Den är en favorit här hemma också.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.