Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mauds smala moussetårta med citron och hallon

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En härlig moussetårta på chokladbotten!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, 20-24 cm i diameter. Smörj formen.
  2. Chokladbotten: Vispa ägg och socker poröst. Blanda samman kakao, potatismjöl och bakpulver. Sikta ner det i smeten och häll sedan i formen. Grädda i ca 5 minuter mitt i ugnen. Skär loss kanten, vänd på bottnen, lossa papperet. Diska kanten, lägg tilbaka bottnen.
  3. Citronmousse: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Vispa äggulor och 1 dl socker poröst. Tillsätt citronskal och kesella. Vispa grädden och blanda ner den. Ta upp gelatinbladen, smält dem på svag värme i en kastrull. Blanda ner ½ dl av citronsmeten i gelatinet och blanda sedan med resten av citronsmeten. Vispa äggvitor och pressad citron till skum. Vänd ner äggvitan i citronsmeten. Häll hälften av smeten över chokladbottnen i formen. Låt stelna en stund i kylen.
  4. Hallonmousse: Passera hallonen genom en finmaskig sil. Blanda ner hallonpurén och 1 msk socker i resterande citronsmet. Häll hallonsmeten över den stelnade citronsmeten i formen. Täck över och ställ i kylen i 4 timmar för att stelna.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • eligus 27 augusti 2010

    Gjorde denna till min föddelsedag förra året. Det var en hit! kommer göra den i år igen... :) Jag hade fint riven mörk choklad ovanpå, jätte gott...

  • Sork 4 januari 2011

    En underbart fräsch dessert som jag bjöd vänninorna på. Ljuvligt>! Längtar till sommarens grillkvällar då jag kan få överraska med denna goding! Tack för det receptet och god fortsättning

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.