En härlig moussetårta på chokladbotten!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader.
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, 20-24 cm i diameter. Smörj formen.
- Chokladbotten:
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda samman kakao, potatismjöl och bakpulver.
Sikta ner det i smeten och häll sedan i formen.
Grädda i ca 5 minuter mitt i ugnen.
Skär loss kanten, vänd på bottnen, lossa papperet.
Diska kanten, lägg tilbaka bottnen.
- Citronmousse:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
Vispa äggulor och 1 dl socker poröst.
Tillsätt citronskal och kesella.
Vispa grädden och blanda ner den.
Ta upp gelatinbladen, smält dem på svag värme i en kastrull.
Blanda ner ½ dl av citronsmeten i gelatinet och blanda sedan med resten av citronsmeten.
Vispa äggvitor och pressad citron till skum.
Vänd ner äggvitan i citronsmeten.
Häll hälften av smeten över chokladbottnen i formen.
Låt stelna en stund i kylen.
- Hallonmousse:
Passera hallonen genom en finmaskig sil.
Blanda ner hallonpurén och 1 msk socker i resterande citronsmet.
Häll hallonsmeten över den stelnade citronsmeten i formen.
Täck över och ställ i kylen i 4 timmar för att stelna.
Publicerat den
7 juli 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gjorde denna till min föddelsedag förra året. Det var en hit! kommer göra den i år igen... :) Jag hade fint riven mörk choklad ovanpå, jätte gott...
En underbart fräsch dessert som jag bjöd vänninorna på. Ljuvligt>! Längtar till sommarens grillkvällar då jag kan få överraska med denna goding! Tack för det receptet och god fortsättning