Supergoda fyllda potatisar. Passar bra att servera till alla köttslag.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225ºC
- Lägg de renborstade potatisarna på ett galler eller saltbädd på ett bläck. Efter ca 45-50 minuter börjar de bli färdiga.
- Fräs purjolöken och skinkan.
- Dela potatisen och gröp ur dom med en sked. Pressa den varma potatisen i en bunke.
- Tillsätt smör, salt och peppar.
- Tillsätt 2 av äggulorna, ett i sänder, persiljan och skinkfräset. Blanda ordentligt med en träslev. Blanda inte för länge, då blir moset segt.
- Spritsa tillbaka i skalen.
- Blanda grädde och permesanost med den sista äggulan och pensla över potatisarna. Gratinera tills dom blir genomvarma och får fin färg.
- Serveras till en god köttbit.
Publicerat den
9 juni 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
Minns du att du gjorde dessa, nyårsafton 1995 i de mörka skogarna i Norrland? Jag tror vi hade oxfilé till och gott var det.
Tips! Koka eller baka ett par extra potatisar så blir det mer fyllning.
Tips nummer två...gör även mer skink-purjofyllning och fyll eventuellt kyckling eller köttet som ni serverar till.
Låter väldigt gott! Tack för receptet.
Mm låter verkligen supergott är nog så att jag testar det till helgen med några vänner kan jag säga.... :P OJ OJ smarrigt värre ;)
Hörs smarrigt,tror jag alla i familjen gillar. Ska prova så fort som möjligt
ett sånt här recept har jag längtat efter...
Tack för detta recept. Mycket gott. Serverade till grillad kycklinglår och en god sallad.