Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Maya´s Bacon & Kantarell Paj

(16 kommentarer)  
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Detta är en av mina favoriter! En riktig matig paj med massor gott!

Ingredienser

Instruktioner

Slå mjölet i en bunke, tillsätt bakpulver. Blanda noga. Klicka i tärnat margarin. Smula det noga. Tillsätt mjölk lite i taget till en smidig deg. Tryck ut i en stor eldfast form. Nagga med en gaffel. Fräs lök, kantareller & Bacon. Slå allt i pajskalet. (OBS ska inte förgräddas) Slå över äggstannig. Grädda i ung ca 40 minuter 200grader. Servera med Creme fraich. och en härlig grönsallad!

Liknande recept

Kommentarer (16)

  • Mammamu 19 maj 2009

    Åh, vilken god paj, men jag tar nog bara hälften så mycket bacon nästa gång. Jag tycker att baconsmaken liksom "tog över" .......

  • thina_p 9 september 2009

    det var verkligen en jättegod och mättande paj.

  • PaulaPudding 19 oktober 2009

    Pajen var god men jag fick inte den att "stanna". Det behövs fler ägg tror jag.

  • Nandersohn 5 juni 2010

    Den står i ugnen nu, men din ser ut att ha ost på sig, det stod det inget om.. Jag tror jag går och slänger på lite, ost har ingen dött av :P

  • joakimfischer 14 augusti 2010

    Minskade degen till 75% av vad som beskrevs (jömförde med andra paj-recept) men tyckte nog det ändå blev för mycket deg. I övrigt ,mycket god

  • asabar 14 augusti 2010

    Denna paj blir ingen favorit. Var finns saltet? Alldeles för tjock botten.

  • SDMaya 15 augusti 2010

    Tycker inte det behövs något salt för baconet tillför så mycket sälta! Ost kan man ha men det behövs inte... gör den ibland med och ibland utan :) Personligen gillar jag den tjocka botten, matigt och gott! Men smaken är som baken delad :)

  • lleekl 16 augusti 2010

    Det blev en stor besvikelse! alldeles för tjock deg, smaklös!

  • britte 20 augusti 2010

    Inte god, det är degen som är fel, kanske bättre med vanlig pajdeg

  • Lunchdax 14 januari 2011

    Jag tyckte pajdegen var helt perfekt! =) Gjorde den dock direkt i hushållsmaskinen och med äkta smör (nej tack till tillsatser). Innehållet var också gott, men jag köpte ekologisk bacon som uppenbarligen inte var så saltad så tyvärr försvann baconen lite i min paj. Jag lät lök+bacon+svamp koka bort vätskan först o smaka av varandra innan jag la det i pajen. Tack för ett så gott riktigt recept som var jättelätt att göra och snabbt att slänga ihop!

  • 101anders 26 augusti 2011

    Pajen blev jättebra, tjock botten med god smak, lagom salt från bacon, det kan även passa med ekologisk Keso till salladen. Den blir gjord flera gånger.

  • Maahl 2 januari 2012

    God paj, kommer ha lite salt i pajdegen nästa gång.

  • almrbs23 9 januari 2012

    Mycket god!! Älskad av alla som smakat den.

  • pieboda 26 april 2012

    Degen var inte god, den växte i munnen. Men övriga ingredienser var jättegott! Nästa gång gör jag vanlig pajdeg.

  • Bellbooh 6 september 2012

    God paj. Som flera har sagt är degens mängd lite överdriven, dvs. pajdegen är inte tunn och krispig som de i typiska svenska matpajer utan snarare mer lik en tjock pizza deg. Bra konsistens dock. Baconen delade jag i små bitar och stekte tillsammans med champinjoner(inte kantareller), löken och lite pressad vitlök. Kryddade fyllningen med lite cayennepeppar, oregano och torkad persilja. I degen hade jag även 1 msk salt, 2 tsk socker och 1 msk torkad persilja. Det blev bra och var lagom kryddat.

  • lolad 13 juli 2015

    Jag saknar ost gärna Västerbotten.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.