Skala och skiva potatisen, purjolöken skivas fint, hacka vitlöken, tärna kasslern,
skiva champinjonerna (går även bra med sådana på burk).
Varva allt i en gratängform. Avsluta med ett lager potatis.
Slå grädden i en skål och rör ut currypastan i den.
Slå grädden över gratängen, avsluta med riven ost.
Sätt i ugnen på 175 grader ca 1 timme, beroende på potatissort, de ska va riktigt mjuka.
Hej. Har nu gjort din kassler gratäng. Det var jättegott men kanske lite för starkt för mig. (är lite känslig för det) Det står 3 msk röd curry pasta. Skulle det vara 3 msk?? Jag tog inte så mycket. Den räcker i morgon också och skall försöka att dämpa ner det starka lite. Tack för receptet. kram från Siv
SDMaya10 oktober 2008
Tror det beror på vilket märke på Currypastan man har, min är inte speciellt stark och jag använer: Blue Dragon Röd Currypasta
sivan5211 oktober 2008
Hej igen. Jag hade Santa Maria, tror det var någon thai pasta. Jag skall göra om det och vara försiktig med mängden nästa gång. Kram och hälsning från Siv
Gilryd12 oktober 2008
Hej Maya!
Tack för ditt recept på den goda kasslergratängen. Min man och jag har precis avnjutit den och nästa gång kommer jag att bjuda in flera, för det är ju så lätt att ha allt i en form. Jag hittade också endast Santa Maria currycréme, men då kan man bara ta bort en matsked om man tycker det blir för starkt. Vi tyckte det var lagom hot med 3 msk, men tar kanske 2 msk om vi bjuder flera.
Gilryd12 oktober 2008
Hej Maya!
Tack för ditt recept på den goda kasslergratängen. Min man och jag har precis avnjutit den och nästa gång kommer jag att bjuda in flera, för det är ju så lätt att ha allt i en form. Jag hittade också endast Santa Maria currycréme, men då kan man bara ta bort en matsked om man tycker det blir för starkt. Vi tyckte det var lagom hot med 3 msk, men tar kanske 2 msk om vi bjuder flera.
camillab17 oktober 2008
Gjorde den här goda rätten igår, kommer absolut göra den igen. Tog lite mindre currypasta så det inte skulle bli för "hot" för barnen.Tack för ett gottt recept!
flisa23 oktober 2008
Tack för jättegod gratäng tog 2msk currypasta istället för 3msk.Bjöd 4 väninnor på den alla hel nöjda.Tillhör favorit recepten just nu.
segerwitch25 oktober 2008
Jätte gott! Hade bara santa marias curry pasta, fick ta lite mindre, men som sagt jätte gott!
Don_Pedro25 oktober 2008
Lagade till din gratäng idag! DUNDER!
Monika4628 oktober 2008
Hej!
Verkar jättegott, men är det inte mycket potatis i förhållande till köttet? Mvh Monika
SDMaya28 oktober 2008
Det beror ju på lite hur stora potatis du använder, jag köpper alltid stora för det är lättare att skala :p
Corellis10 december 2008
Gott, men jag tror jag drar ner lite på mängden currypasta nästa gång!
adte10 januari 2009
Ursäkta en dum fråga men vad ska jag göra med paprikan?
Pirkko11 februari 2009
Jättegott!
Kommer att göra den här flera gånger.
5 stjärnor!
soleken2 december 2009
Ett gott recept, ingen favorit. Men en stark trea!
Hej. Har nu gjort din kassler gratäng. Det var jättegott men kanske lite för starkt för mig. (är lite känslig för det) Det står 3 msk röd curry pasta. Skulle det vara 3 msk?? Jag tog inte så mycket. Den räcker i morgon också och skall försöka att dämpa ner det starka lite. Tack för receptet. kram från Siv
Tror det beror på vilket märke på Currypastan man har, min är inte speciellt stark och jag använer: Blue Dragon Röd Currypasta
Hej igen. Jag hade Santa Maria, tror det var någon thai pasta. Jag skall göra om det och vara försiktig med mängden nästa gång. Kram och hälsning från Siv
Hej Maya! Tack för ditt recept på den goda kasslergratängen. Min man och jag har precis avnjutit den och nästa gång kommer jag att bjuda in flera, för det är ju så lätt att ha allt i en form. Jag hittade också endast Santa Maria currycréme, men då kan man bara ta bort en matsked om man tycker det blir för starkt. Vi tyckte det var lagom hot med 3 msk, men tar kanske 2 msk om vi bjuder flera.
Hej Maya! Tack för ditt recept på den goda kasslergratängen. Min man och jag har precis avnjutit den och nästa gång kommer jag att bjuda in flera, för det är ju så lätt att ha allt i en form. Jag hittade också endast Santa Maria currycréme, men då kan man bara ta bort en matsked om man tycker det blir för starkt. Vi tyckte det var lagom hot med 3 msk, men tar kanske 2 msk om vi bjuder flera.
Gjorde den här goda rätten igår, kommer absolut göra den igen. Tog lite mindre currypasta så det inte skulle bli för "hot" för barnen.Tack för ett gottt recept!
Tack för jättegod gratäng tog 2msk currypasta istället för 3msk.Bjöd 4 väninnor på den alla hel nöjda.Tillhör favorit recepten just nu.
Jätte gott! Hade bara santa marias curry pasta, fick ta lite mindre, men som sagt jätte gott!
Lagade till din gratäng idag! DUNDER!
Hej! Verkar jättegott, men är det inte mycket potatis i förhållande till köttet? Mvh Monika
Det beror ju på lite hur stora potatis du använder, jag köpper alltid stora för det är lättare att skala :p
Gott, men jag tror jag drar ner lite på mängden currypasta nästa gång!
Ursäkta en dum fråga men vad ska jag göra med paprikan?
Jättegott! Kommer att göra den här flera gånger. 5 stjärnor!
Ett gott recept, ingen favorit. Men en stark trea!
Enkelt och gott