Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mayas klassiska köttbullar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Otroligt saftiga och goda. Samma recept som mamma och mormor använde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka löken.
  2. Knäck ägget i en bunke, rör sönder det och tillsätt piffikrydda, ströbröd, lök och potatismjöl. Detta ska bli en tjock "gegga" tillsätt vattnet och rör ordentligt. Nu är det inte lika tjockt, men låt det stå några minuter och svälla.
  3. Rör sedan ner färsen och blanda väl, gärna med händerna så allt verkligen får smak av lök och kryddor.
  4. Rulla till bullar och stek på medelstarkvärme så de får en fin färg och blir genomstekta.
  5. Servera med Mayas gräddsås, kokt potatis och lingonsylt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.