Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Maya´s Köttfärs suprise

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Servera med sallad och gott bröd. Prova gärna mina gästbröd till.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225grader. Fräs lök, paprika, kött och kantareller. Krydda och pressa i vitlöken och slå i crème fraiche och lägg i buljongtärningen. Låt puttra en stund. Rör om och smaka av. Ibland behöver man lite mer Chili för att det ska bli lite ”hetta” i röran. Gör man den barnvänlig kan man ta mindre av de starka kryddorna. Kavla 2 av smördegsplattorna så de passar formens botten. 3 plattor ska användas som lock och den sista gör man dekorationen med. Avsluta med att vispa upp ägget och pensla locket försiktigt med det. Grädda i ugnen ca 30 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • loppan35 23 juni 2009

    Detta recept gjorde jag häromdagen och det var suveränt gott, passar perfekt en fredagkväll T.ex jag hade bara sallad till *mums* ger receptet en 5 i betyg.

  • marielotta 1 augusti 2009

    Hej, gjorde en variant av detta idag...(av misstag) Jag gjorde mer sås, och la pastan i botten av formen, hällde köttfärsen över. Blev gott och var himla mäktigt.

  • morsan123 21 oktober 2009

    Gjorde detta i helgen och det var riktigt gott,använde älgfärs eftersom jag använder mycket älgkött, gjorde även brödet till det var också gott.

  • LEDIVO 28 mars 2010

    Använde blandfärs och serverade sallad till. Smaken var väldigt god på färsröröan, men helhetsintrycket var att smördegen ihop med den gjorde att det kändes lite för fett. Betyget blev en 4.

  • SDMaya 28 mars 2010

    Vi använder ju oftast viltfärs som är väldigt magert så det kanske blir lite fetare med blandfärs. Ska faktiskt prova någon gång! Tack för betyget!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.