Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Maya´s Kryddjärpar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 5-6 portioner
Skriv ut

Ungarnas favorit!

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader Rör sönder äggen i en bunke. Hacka kryddgrönt och lägg i ihop med den pressade vitlöken. Rör väl och låt stå några minuter. Tillsätt salt, peppar & stöbröd och låt svälla. Rör ner färsen och blanda väl. Låt stå en liten stund så alla smaker kommer till sin rätt. Kryddorna & de färska örterna måste man ta efter egen smak och tycke. Jag gillar när det är starkt och kan ta väldigt mycket kryddgrönt i! Men denna gång skulle barnen med äta så det är mer sparsamt! När det stått en 10-15 minuter formar man järpar och lägger i en ungsform. Lite milda ringlat i botten på formen är aldrig fel. Går även bra att steka på järnet. Sen är det bara in i ugnen. Tar ca 1 timme och sköter sig själv. Servera med Potatis (gärna snabbpotatis men vitlöks & örtkryddor) Finns recept i min kokbok. Cremefraich eller gräddfil Och en härlig grönsakssalsa

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Mikkos40 18 september 2008

    Jag har nu gjort dina Kryddjärpar,men fick dem väldigt torra,vad kan det bero på. Annars helt okej.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.