Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Maya´s matjessilltårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10-14 portioner
Skriv ut

Perfekt för midsommarbuffén, kan med fördel läggas ihop dagen innan och garneras den dag man ska servera den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg ut den skivade kavringen på en bricka. Grovhacka sill, ägg, rädisor och rödlök. Lägg i en skål. Finhacka dill och gräslök och tillsätt. Blanda om. Blanda allt med crème fraiche - det ska bara binda ihop fyllningen, och absolut inte bli för fuktigt. Smaka av med vitpeppar.
  2. Fördela röran på det understa lagret med kavring. Lägg på en ny omgång bröd och röra och täck med en runda kavring till. Bred crème fraiche på det översta lagret kavring, glöm inte kanterna. Och sen är det dags att dekorera den. Garnera med matjessill, äggklyftor, rädisor och dill, man kan ha gurka och paprika med om man tycker om det.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • SDMaya 21 juni 2008

    Ett tips, lägg ihop den dagen innan utan att ganera den och täck ordentligt med glad pack. Då blir tårtan ännu saftigare. Just den ni ser på bilden bytte jag ut den röda löken mot purjolök (nästan en hel) och hoppade över rädisorna som skulle vara i. (en av gästerna tyckter inte om rädisor) Men jag ganerade med ett par som var lätta att plocka bort! /SDMaya

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.