Perfekt för midsommarbuffén, kan med fördel läggas ihop dagen innan och garneras den dag man ska servera den.
Instruktioner
- Lägg ut den skivade kavringen på en bricka.
Grovhacka sill, ägg, rädisor och rödlök.
Lägg i en skål. Finhacka dill och gräslök och tillsätt. Blanda om. Blanda allt med crème fraiche - det ska bara binda ihop fyllningen, och absolut inte bli för fuktigt. Smaka av med vitpeppar.
- Fördela röran på det understa lagret med kavring.
Lägg på en ny omgång bröd och röra och täck med en runda kavring till. Bred crème fraiche på det översta lagret kavring, glöm inte kanterna.
Och sen är det dags att dekorera den.
Garnera med matjessill, äggklyftor, rädisor och dill, man kan ha gurka och paprika med om man tycker om det.
Publicerat den
9 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ett tips, lägg ihop den dagen innan utan att ganera den och täck ordentligt med glad pack. Då blir tårtan ännu saftigare. Just den ni ser på bilden bytte jag ut den röda löken mot purjolök (nästan en hel) och hoppade över rädisorna som skulle vara i. (en av gästerna tyckter inte om rädisor) Men jag ganerade med ett par som var lätta att plocka bort! /SDMaya