En smalare variant på rabarberkaka utan att ge kall på smak och njutning.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175grader
- Skär rabarberna i bitar och lägg dem i en plast påse.
- Smaka gärna på rabarberna innan hur sura de är, sura rabarber kräver lite mer socker.
- Slå i socker till fyllningen och knyt påsen.
Skaka runt rabarnerna i sockerblandningen så de blir "marinerade"
- Tillsätt Potatismjöl så det inte är "rinnigt"
Vispa socker & ägg pösigt, blanda vetemjöl och bakpulver och tillsätt det i ägg smeten.
- Ta en form med avtagbar kant och klä den med bakplåtspapper.
- Slå i smeten och stick ner så många rabarbebitar att hela formen fylls.
- Grädda i ugnen ca 45 -60 minuter.
Låt svalna.
- Om man vill kan man pudra över florsocker.
Servera men vaniljvisp eller glass.
Jätte gott!
Publicerat den
29 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
På vilket sätt var den smal? Det är ju socker och vetemjöl är det man blir tjock av inte av fett och socker finns det massor av här. Nej jag fattar inte, det är ju en kaloribomb!...
Det beror lite på hur man räknar. Är man t.ex med i viktklubb (och således räknar kalorier) ger smör/margarin massor av energi. Sen är det ju lite mycket med 2 dl socker kan jag tycka...
ser gott ut!är kakan tun som en pankaka eller lite fett å onytigt?:)
Gillar rabarber och mina har stuckit upp lite grann nu så detta blir ett recept jag ska prova.Tack för det. Helen