Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Maya´s snabba kycklinggratäng Maya´s snabba kycklinggratäng
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Använd färdiggrillad kyckling och färsk ananas är ett måste! Provat även med konserverad, men så mycket godare med färsk!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg kyckling köttet (utan skinn och ben) i en eldfast form. Lägg över champinjoner, sparris, strimlad paprika och ananas i bitar. Ananasen ska täcka gratängen innan man lägger på såsen.
  2. Rör ihop grädde och crème fraiche med kryddorna och chilisåsen. Blanda väl och smaka så det inte är beskt! Tillsätt lite mer Chilisås i sådana fall. Strö över riven ost. In i ugnen på 200grader ca 20 minuter eller tills riset är klart!

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • 2233319 17 maj 2008

    En god matträtt, enkel att göra. Även god att ha i matlåda dagen efter. Kommer att göra den flera gånger, tog lite mera av både svampen och sparrisen.

  • SPELA 21 maj 2008

    Mycket god kycklingrätt. Använde färska sparrisar från egen odling samt färska champinjoner som stektes upp först. Med färska ingredienser istället för burk- mat är den värd 5 stjärnor, men då blir den ej så snabb att tillaga.

  • Jennianni 8 oktober 2010

    Hur kan du använda burk konserververade champinjoner och sparris men insistera på att köpa färsk ananas??

  • SDMaya 8 oktober 2010

    Smaken är ju olika, jag har provat även med färsk svamp och sparris och jag tycker det blir godast med konserverad :) Och sen kan jag berätta att djupfryst ananas funkade med kanon!

  • ladysophy 15 maj 2012

    Jag gjorde denna utan sparris, men med färska champinjoner. Hur gott som helst, men jag tror att jag nästa gång ska ha i cashewnötter, för jag tror att det skulle kunna lyfta den här rätten upp till en femma i betyg. Tack för att du delade med dig av ett otroligt gott recept!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.