- Serverar: 24 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Super goda... tyvärr så försvinner dom alltför snabbt här :P
Instruktioner
- 1. Smula jästen i en bunken.
Smält mattfett i en kastrull.
Tillsätt mjölken värm till finger varmt.
Häll äver jästen och rör till det löser sig.
2. Tillsätt salt, socker.
Mät upp mjölet och tillsätt 2/3 av det.
3. Arbeta degen kraftigt med träsked ca 8 minuter tills degen blir blank och smidig.
Till den släpper från kanterna.
Tillsätt mer mjöl vid behov.
Jäs under bakduk till dubbel storlek, ca 30minuter.
4. Arbeta ihop degen och ta upp den på mjölat bakbord.
Arbeta den tills degen är smidig, tillsätt mer mjöl vid behov.
5. Dela degen i 2 delar och rulla dem till längder, skär i var dela 12 bitar och rulla till bullar.
Lägg på en plåt och låt jäsa 15 minuter.
6.Häll vanilj krämen i Spritspåsen.
Gör en grop i varje bulle och fyll men vaniljkräm.
Låt jäsa 10 minuter.
Värm ugnen till 250grader
7. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 5-10 minuter.
Låt svalan på galler under duk.
När dom är kalla pensla bullarna med smör och doppa dem i socker.
- Jag har valt att använda jäst för söta degar, dom blir fluffigare då!
Publicerat den
25 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Kanongoda, det blev succé vid kaffebordet!
Mycket lättbakade det tycker jag är kanon!! Plus att barnen älskade dem!
Vilket superbt recept. MVG!!! Lätt att baka ut dem, och de blev så fina efter gräddning. Det var dessutom väldigt enkelt att få in marsankrämen med en sprits, vilket jag trodde skulle bli kladdigt , men det gick galant. Skall bli väldigt smarrigt att få smaka på dem till kaffet senare i dag. PS:Jag hade i 1 ägg i degen ( vilket jag alltid har i bulldegen, tycker de blir så fluffiga då) Tack för ett toppenrecept 5 +++++++ mvh Tina