Tips
Låt den mjuka kakan svalna en stund i bakformen, ca 5 minuter, innan den stjälps upp.
Instruktioner
- Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning.
- Blanda och tillsätt mandel, bittermandel, vanillinsocker, bakpulver och vetemjöl. Blanda i mjölken och rör om ordentligt.
- Bred ut smeten i en långpanna, ca 30*40 cm, klädd med bakplåtspapper och grädda i 175 grader i ca 20 minuter. Låt kakan kallna.
- Smält smöret och lös upp kaffepulvret däri. Blanda ner de övriga ingredienserna till glasyren och rör den slät. Bred den över kakan och strö över hackad mandel. Låt glasyren stelna och skär sedan kakan i bitar.
Publicerat den
26 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
MMMmmm, min man älskar Mazariner, dags med hemlagade överraskningar...