Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Så goda att de tar slut samma dag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 175-200 grader
  2. Gör mördegen, rulla den i längder och dela dem i 25 lika stora bitar. Tryck ut dem i bakelseformar eller engångsformar av aluminium. Sätt på ugnen.
  3. Fyllningen: Rör rumsvarmt fett och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget. Riv potatisen och rör ner den i smeten. Mal mandeln. Tillsätt den och vetemjölet blandat med bakpulver.
  4. Fyll de degklädda formarna till 2/3 med fyllningen. Grädda dem på plåt mitt i ugnen 15-20 minuter. Stjälp ur mazarinerna när de svalnat något (men inte ur engångsformarna, de ger ett bra skydd vid förvaring).
  5. Glasyren: Blanda florsocker och vatten till en jämn glasyr. Glasera kakorna när de kallnat.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • lindakh 27 oktober 2009

    kanon gode. tar litt tid og lage de, men det er det vert. en 5`a

  • jenmc 8 maj 2011

    De var jätte goda och ehmlagat är alltid bäst. lite svåra med glasyren bara.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.