Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mazariner

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 36 portioner
Skriv ut

Lättgjorda och goda mazariner.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop mördegen. (det är viktigt att degen är ganska mjuk och smidig. Om den är för hård fastnar den lätt i formarna. Om den känns för hård brukar jag blanda i några droppar vatten) Ställ kallt medan du gör fyllningen.
  2. Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen (med elvisp)
  3. Gör 36 bitar av mördegen. Kläm ut dem i mazarinformar och klicka i fyllningen. Grädda i 175 grader ganska långt ner i ugnen till mördegen fått lite färg.
  4. Töm formarna (naturligtvis inte om du har engångsformar) och låt mazarinerna kallna med ovansidan mot bordet.
  5. Blanda glasyren och bred den på de avsvalnade mazarinerna. Låt glasyren torka.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Ninni84 15 april 2009

    varför måste man ta ut mazarinerna ur formen?kan man inte ha dom kvar?

  • Linda-77 19 december 2011

    Helt godkända, smidiga att göra. Hoppas att det inte gjorde något att jag lade till en bild :)

  • lippe 1 maj 2012

    Super enkla och toppengoda :-) hade lite hallonsylt i glasyren , mest för att få lite vårfärg i dom :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.