Lättgjorda och goda mazariner.
Instruktioner
- Blanda ihop mördegen. (det är viktigt att degen är ganska mjuk och smidig. Om den är för hård fastnar den lätt i formarna. Om den känns för hård brukar jag blanda i några droppar vatten) Ställ kallt medan du gör fyllningen.
- Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen (med elvisp)
- Gör 36 bitar av mördegen. Kläm ut dem i mazarinformar och klicka i fyllningen. Grädda i 175 grader ganska långt ner i ugnen till mördegen fått lite färg.
- Töm formarna (naturligtvis inte om du har engångsformar) och låt mazarinerna kallna med ovansidan mot bordet.
- Blanda glasyren och bred den på de avsvalnade mazarinerna. Låt glasyren torka.
Publicerat den
16 december 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
varför måste man ta ut mazarinerna ur formen?kan man inte ha dom kvar?
Helt godkända, smidiga att göra. Hoppas att det inte gjorde något att jag lade till en bild :)
Super enkla och toppengoda :-) hade lite hallonsylt i glasyren , mest för att få lite vårfärg i dom :-)