Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mazariner (laktos- och glutenfria)

(1 kommentar)  
Skriv ut

Utan mjölk, gluten, vetestärkelse eller soja. Ett recept som blev toppenbra. Sonen älskade dem.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa upp äggen. Blanda ner övriga ingredienser och rör ihop till en jämn, slät smet (med kniv i matberedare).
  2. Smörj folieformar med smält smör (eller mjölkfritt margarin). Fyll formarna med 1 msk smet. Ställ formarna på en plåt och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 15 minuter. Låt kakorna svalna något.
  3. Gör glasyren: Rör ihop florsocker med lite vatten till en tjockflytande glasyr. Bred glasyren på mazarinerna.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Gondorian 14 januari 2011

    Mycket gott glutenfritt fikabröd och enkelt att göra. Ökade mängden i formarna något samt minskade tiden i ugnen med någon minut. Till glasyren hade jag i en droppe röd färg och lite hallonsylt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.