Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mazariner med sylt

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Jag hoppas det smakar. Vi tyckte dom var goda

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader
  2. Deg till formarna: Ställ fram smöret så att det blir rumsvarmt. Blanda ihop alla ingredienserna till en deg, ju mindre du knådar degen desto mörare blir kakorna. Tryck ut degen lagom tjockt (cirka 3 mm) i formar.
  3. Fyllning: Ställ fram smör och ägg så att det blir rumsvarmt, annars är det lätt att fyllningen skär sig. Om det ändå händer kan du värma den lite, gärna i mikron, och därefter fortsätta röra i den, då brukar den gå ihop.
  4. Rör samman smör och mandelmassa till en smidig deg, tillsätt äggen ett i taget och låt det bli en slät blandning.
  5. Fyll formarna till 3/4 och grädda i cirka 10 minuter.
  6. Låt formarna svalna och ta ur dem genom att knacka dem mot bordet. Då släpper de lätt. Stryk på ett tunt lager med sylt.
  7. Glasyr: Blanda ingredienserna till glasyren och värm på spisen till 40 grader. Stryk glasyren på mazarinerna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.