Jag hoppas det smakar. Vi tyckte dom var goda
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader
- Deg till formarna:
Ställ fram smöret så att det blir rumsvarmt. Blanda ihop alla ingredienserna till en deg, ju mindre du knådar degen desto mörare blir kakorna.
Tryck ut degen lagom tjockt (cirka 3 mm) i formar.
- Fyllning:
Ställ fram smör och ägg så att det blir rumsvarmt, annars är det lätt att fyllningen skär sig. Om det ändå händer kan du värma den lite, gärna i mikron, och därefter fortsätta röra i den, då brukar den gå ihop.
- Rör samman smör och mandelmassa till en smidig deg, tillsätt äggen ett i taget och låt det bli en slät blandning.
- Fyll formarna till 3/4 och grädda i cirka 10 minuter.
- Låt formarna svalna och ta ur dem genom att knacka dem mot bordet. Då släpper de lätt. Stryk på ett tunt lager med sylt.
- Glasyr:
Blanda ingredienserna till glasyren och värm på spisen till 40 grader.
Stryk glasyren på mazarinerna.
Publicerat den
28 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar