Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mazarinkaka med ananas

 
Skriv ut

Krämen till kakan kan hoppas över men strö då kokosen direkt på den varma kakan. 20-25 bitar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200 grader. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget. Mal mandeln och rör i den. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i äggsmeten bäxelvis me mjölken. Häll smeten på ett bakpapper i en långpanna, ca 25x35 cm. Fördela ananasen, skuren i mindre bitar över smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Låt kakan kallna.
  2. Kräm: Blanda smör, socker och äggulor i en kastrull. Låt krämen sjuda på svag värme under omrörning tills den tjocknar. Smaksätt med vaniljsocker, låt krämen kallna. Bred krämen jämt över kakan. Dekorera med kokos. Låt stelna innan kakan skärs i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.