Krämen till kakan kan hoppas över men strö då kokosen direkt på den varma kakan. 20-25 bitar.
Instruktioner
- Ugn 200 grader.
Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget. Mal mandeln och rör i den.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i äggsmeten bäxelvis me mjölken.
Häll smeten på ett bakpapper i en långpanna, ca 25x35 cm. Fördela ananasen, skuren i mindre bitar över smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Låt kakan kallna.
- Kräm: Blanda smör, socker och äggulor i en kastrull. Låt krämen sjuda på svag värme under omrörning tills den tjocknar. Smaksätt med vaniljsocker, låt krämen kallna.
Bred krämen jämt över kakan. Dekorera med kokos. Låt stelna innan kakan skärs i rutor.
Publicerat den
26 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar