Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

mazarinkaka med hallonglasyr

(8 kommentarer)  
  • Serverar: 12-16 portioner
Skriv ut

mumsigt

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 150°. Smält smöret. Riv mandelmassan. Vispa ihop ägg, bittermandelarom och mjölk i en skål. Tillsätt mandelmassa, socker, mjöl, vaniljsocker och bakpulver under omrörning. Rör ner smöret. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 30–40 min. Låt kakan svalna något. Rör ihop florsocker och hallonsylt och bred det över kakan. Garnera med hallon. Tips! Har du sötmandel men inte mandelmassa? Mal 1/2 dl sötmandel i mandelkvarn och blanda det med 1/2 dl strösocker.

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • areti 18 februari 2008

    mycke god

  • monel 3 maj 2008

    Källan på bild och recept är arla.se. Jag tänkte precis lägga upp receptet när jag upptäckte att jag slapp det :-)

  • neverland 30 juli 2008

    det går väl att använda färska hallon till glasyren, ehm... hade ingen hallonsylt hemma :P.. har inte smakat det än men den är nog jätte god

  • knottis 5 december 2009

    Smaskens! Lagom smak av mandel. Blev lite förvånad när den var klar för min blev inte alls lika fluffig som den på bilden men saftig och god! Ingen ide att försöka spara något - hela kakan gick åt direkt!

  • linneaaa 19 augusti 2010

    Den här kakan gjorde jag i veckan och den blev supergod!

  • Tingelingela 30 september 2010

    Jättegod kaka! Smakar verkligen som mazarin, får betyg 5 av mig. Glasyren blev inte helt bra, den stelnade inte som jag hade önskat. Men jag har den i kylen och har pudrat på en massa florsocker så det blir nog bra i slutändan. Jag gjorde 1 1/2 sats av smeten och hällde i en långpanna med bakplåtspapper, funkade kanonbra!

  • punkiish 19 februari 2011

    Jättegod och väldigt vacker. Min sjönk inte ihop, yay!

  • anderssonajp 29 maj 2011

    Supergod! Alla vill ha receptet!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.