Instruktioner
Sätt ugnen på 150°. Smält smöret. Riv mandelmassan. Vispa ihop ägg, bittermandelarom och mjölk i en skål. Tillsätt mandelmassa, socker, mjöl, vaniljsocker och bakpulver under omrörning. Rör ner smöret. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 30–40 min. Låt kakan svalna något. Rör ihop florsocker och hallonsylt och bred det över kakan. Garnera med hallon. Tips! Har du sötmandel men inte mandelmassa? Mal 1/2 dl sötmandel i mandelkvarn och blanda det med 1/2 dl strösocker.
mycke god
Källan på bild och recept är arla.se. Jag tänkte precis lägga upp receptet när jag upptäckte att jag slapp det :-)
det går väl att använda färska hallon till glasyren, ehm... hade ingen hallonsylt hemma :P.. har inte smakat det än men den är nog jätte god
Smaskens! Lagom smak av mandel. Blev lite förvånad när den var klar för min blev inte alls lika fluffig som den på bilden men saftig och god! Ingen ide att försöka spara något - hela kakan gick åt direkt!
Den här kakan gjorde jag i veckan och den blev supergod!
Jättegod kaka! Smakar verkligen som mazarin, får betyg 5 av mig. Glasyren blev inte helt bra, den stelnade inte som jag hade önskat. Men jag har den i kylen och har pudrat på en massa florsocker så det blir nog bra i slutändan. Jag gjorde 1 1/2 sats av smeten och hällde i en långpanna med bakplåtspapper, funkade kanonbra!
Jättegod och väldigt vacker. Min sjönk inte ihop, yay!
Supergod! Alla vill ha receptet!