Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mazarinkaka med kardemumma

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Ljuvligt saftig kaka där mandelmassa och kardemumma sammanstrålar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör smör, mandelmassa och socker mjukt. Enklast att använda matberedare eller elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget och rör lite till. Blanda vetemjöl, bakpulver och kardemumma i en djup tallrik. Tillsätt det till mandelmassablandningen och blanda alltsammans med en vanlig sked.
  3. Klicka ut smeten i en smord och bröad sockerkaksform ca 1½ liter. Grädda kakan i ca 45 minuter (tiden beror på vilken sorts form du använder). Låt kakan svalna något och vänd upp den på ett sockrat bakplåtspapper.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mini08 19 februari 2013

    Den här är sjukt god, smakar som en semla om man äter den med grädde. Jag såg receptet första gången i tidningen Mitt kök. Några kompisar har gjort den måååånga gånger och de gillar den lite kladdig så de gräddar den bara ca 28 min.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.