Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mazarinkaka med kardemumma

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ännu en höjdarkaka så saftig och smakrik, en jättegod kaka från min duktiga dotter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör, mandelmassa och socker mjukt. Enklast är det att använda matberedare eller elvisp. Tillsätt äggen ett i taget och rör lite till. Blanda vetemjöl, bakpulver och kardemumma i en skål och tillsätt till mandelmassablandningen och rör ihop allt noggrant med en vanlig sked.
  2. Klicka ut smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 1/2 liter. Grädda kakan i 175 grader i ca 45 minuter. Låt kakan svalna i formen innan den stjälpts upp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.