Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mazarinkaka med kolaglasyr

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Denna långpannekaka är också farligt god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt smör, mandel, mjölk och mjölet blandat med bakpulvret. Häll smeten i väl smord och bröad långpanna ca 30x40 cm.
  3. Grädda kakan i ugnen i 15-18 minuter tills den känns färdig och fått lagom färg.
  4. Blanda samman allt i en kastrull och låt den sjuda sakta i 7-10 minuter tills den blir tjock och blank. Bred glasyren över kakan och strö över de rostade mandelspånen. Låt kakan kallna och skär den i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.