Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mazarinkaka med vaniljströssel

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Festlig kaka med ett gott strössel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en rund bakform, ca 20 cm i diameter.
  2. Rör mandelmassa och smör ljust och poröst. Tillsätt äggen, ett i taget och rör smeten slät mellan varje. Tillsätt vetemjölet och rör varsamt smeten slät. Bred ut den jämnt i bakformen.
  3. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna klyftor och lägg ut vackert över smeten. Hacka snabbt samman alla ingredienserna till strösslet till en smulig massa och strö över kakan. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 35-40 minuter.
  4. Lossa kakan från formen då den kallnat. Strö över lite florsocker och servera gärna med lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.