Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mazarinkaka (väldigt saftig)

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

I mitt tycke en helt underbar kaka som blir allra godast att avnjuta 1-2 dagar efter den är bakad.

Ingredienser

Instruktioner

Rör smöret och sockret till en porös massa. Tillsätt äggen, ett i sänder, sedan vaniljsocker och den rivna mandelmassan, samt den malda bittermandeln. Blanda mjölet med bakpulvret och sikta ner det. Tillsätt därefter mjölken. Häll smeten i en smord och bröad (eller mjölad) form och grädda vid 175 grader ca 40-50 minuter i nedre delen av ugnen. Låt gärna kakan stå 1-2 dagar och safta till sig innan den avnjutes. Gör en glasyr av 1 dl florsocker och 1 msk vatten och ha på innan servering om så önskas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.