Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mazarinkaka/mandelpaj

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En härlig mazarinkaka som är lätt att göra, rutnät och dekoration kan uteslutas och ersättas med ett tjockare lager pudrat florsocker precis innan servering.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader Blanda snabbt ihop alla ingredienserna till pajdegen, gärna i matberedare eller med elvisp. Smörj formen. Kavla degen eller tryck ut den i formen, om pajen ska dekoreras med rutnät sparas ca 1/5 till det. Förgrädda skalet i 7-8 minuter. Mal mandeln tillsammans med bittermandlarna eller kör dem i mixern (önskas en vit kaka måste mandeln skalas först). Blanda i socker och vatten. Bred ut mandeln i pajskalet. Dekorera med rutnät om så önskas. Grädda i 20 minuter. Pudras med florsocker precis innan servering.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.