Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mazarinkakor

 
  • Serverar: 48 portioner
Skriv ut

Lite jobb med att göra kakan men smarrigt god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda snabbt samman ingredienserna till mördegen. Platta ut den med händerna i en smord långpanna.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mandel och matfett och rör till en jämn smet. Häll fyllningen i den degklädda formen och grädda i 200 grader, ca 25 - 30 minuter. Skjut in en plåt över kakan mot slutet av gräddningen om kakan ser ut att bli för mörk.
  3. Låt kakan svalna i formen. Skär den i rutor när den är ljummen och puddra gärna litet florsocker över före serveringen.
  4. TIPS: Den här kakan kan bakas med färdig mandelmassa i fyllningen. Riv 400 g på rivjärn och blanda med äggulor och smält matfett till en smidig smet. Tillsätt sist de hårt vispade äggvitorna. I övrigt som ovan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.