Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mazarinpaj med rabarber

(1 kommentar)  
Mazarinpaj med rabarber Mazarinpaj med rabarber Mazarinpaj med rabarber
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En dessert eller serveras till fikat - en paj med en fyllning av rabarber och mandelmassa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att snabbt hacka samman alla ingredienserna till mördegen. Tryck ut den jämnt i en pajform med diametern ca 27 cm. Ställ kallt att vila ca 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200º. Skala ev rabarbern och skär den i mindre bitar.
  3. Rör mandelmassan och matfettet vitt och poröst. Tillsätt äggen, ett i taget och rör smeten slät mellan varje. Vänd sist ner vetemjölet.
  4. Bre ut mandelsmeten i mördegsskalet. Tryck ner rabarberbitarna lätt i smeten.
  5. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 30-35 minuter.
  6. Pudra ev över florsocker vid servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • aron-66 10 juni 2010

    Här kommer receptet!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.