En svensk klassiker! Saftig mazarinkaka med fyllig vaniljkräm och söta jordgubbar på toppen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
Smörj en rund bakform med löstagbar kant, 20 cm i diameter.
- Riv mandelmassan och rör ihop med smöret till en slät massa. Blanda ner äggen, ett i taget. Använder du matberedare så kör på lägsta hastighet.
- Häll smeten i formen och grädda kakan 20-25 minuter. Låt kakan svalna.
- Rör ihop äggulor, socker och maizena. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg dem tillsammans med stången i en kastrull. Tillsätt mjölken och koka upp. Plocka upp vaniljstången och vispa ner mjölken i äggblandningen.
- Blanda och häll tillbaka allt i kastrullen. Koka varsamt upp blandningen tills den har tjocknat. Rör hela tiden. Häll ner vaniljkrämen i en bunke, tillsätt smöret och rör om tills smöret har smält. Låt svalna.
- Fördela vaniljkrämen ovanpå mazarintårtan och garnera med jordgubbar.
Publicerat den
19 maj 2013
Liknande recept
Skriv kommentar