Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mazarintårta

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En svensk klassiker! Saftig mazarinkaka med fyllig vaniljkräm och söta jordgubbar på toppen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en rund bakform med löstagbar kant, 20 cm i diameter.
  2. Riv mandelmassan och rör ihop med smöret till en slät massa. Blanda ner äggen, ett i taget. Använder du matberedare så kör på lägsta hastighet.
  3. Häll smeten i formen och grädda kakan 20-25 minuter. Låt kakan svalna.
  4. Rör ihop äggulor, socker och maizena. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg dem tillsammans med stången i en kastrull. Tillsätt mjölken och koka upp. Plocka upp vaniljstången och vispa ner mjölken i äggblandningen.
  5. Blanda och häll tillbaka allt i kastrullen. Koka varsamt upp blandningen tills den har tjocknat. Rör hela tiden. Häll ner vaniljkrämen i en bunke, tillsätt smöret och rör om tills smöret har smält. Låt svalna.
  6. Fördela vaniljkrämen ovanpå mazarintårtan och garnera med jordgubbar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.