Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mazarintårta med fläderkräm och färska bär

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En somrigt god mandeltårta med kräm och färska bär...så gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör och riven mandelmassa krämigt. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Vänd sist i vetemjölet för hand.
  3. Smörj en kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och bröa med mandelspån.
  4. Fyll formen och grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Färdigställ tårtan med valfri topping. Se variationer.
  5. Fläderkräm: Vispa äggulor och strösocker vitt och pösigt.
  6. Blanda ut majsstärkelse med flädersaft.
  7. Koka upp vispgrädde, rör ihop den med saften och vispa ner den varma vätskan i äggblandningen.
  8. Häll tillbaka smeten i kastrullen och sjud krämen under vispning tills den tjocknar. Låt svalna.
  9. Tårtan: Vispa grädden fast och fluffig och vänd ihop den med fläderkrämen.
  10. Bred krämen över mazarinbottnen och toppa med färska bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.