En somrigt god mandeltårta med kräm och färska bär...så gott!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör och riven mandelmassa krämigt.
Tillsätt ett ägg i taget under vispning.
Vänd sist i vetemjölet för hand.
- Smörj en kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och bröa med mandelspån.
- Fyll formen och grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Färdigställ tårtan med valfri topping. Se variationer.
- Fläderkräm:
Vispa äggulor och strösocker vitt och pösigt.
- Blanda ut majsstärkelse med flädersaft.
- Koka upp vispgrädde, rör ihop den med saften och vispa ner den varma vätskan i äggblandningen.
- Häll tillbaka smeten i kastrullen och sjud krämen under vispning tills den tjocknar. Låt svalna.
- Tårtan:
Vispa grädden fast och fluffig och vänd ihop den med fläderkrämen.
- Bred krämen över mazarinbottnen och toppa med färska bär.
Publicerat den
24 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar