Två av mina favoritingredienser - mandelmassa och persikor. Kan det bli annat än gott?
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°. Smörj och mjöla en form med löstagbar botten.
- Vispa upp äggen i en skål. Riv mandelmassan, häll ned den samtidigt med mjölet och blanda samman med äggen. Tillsätt avsvalnat smält smör eller margarin. Häll smeten i formen och grädda ca 25 minuter på första falsen nedifrån tills kakan känns torr inuti.
- Ta ut, stjälp upp och låt svalna av något. Lägg upp på tårtfat och fukta med 1 dl av persikospadet. Garnera tårtan med rikligt med skivade persikor och pensla över litet spad så att det blänker, om tårtan ska serveras med detsamma.
- Med gelé över håller sig den färdiga tårtan ett par dagar. Lägg gelatinbladen i kallt vatten en stund, krama ur dem och smält dem i 1½ dl varmt persikospad. Låt geléet kallna och bli trögflytande innan det skedas över persikogarneringen.
Publicerat den
16 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar