Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mazarintårta med persikor

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Två av mina favoritingredienser - mandelmassa och persikor. Kan det bli annat än gott?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Smörj och mjöla en form med löstagbar botten.
  2. Vispa upp äggen i en skål. Riv mandelmassan, häll ned den samtidigt med mjölet och blanda samman med äggen. Tillsätt avsvalnat smält smör eller margarin. Häll smeten i formen och grädda ca 25 minuter på första falsen nedifrån tills kakan känns torr inuti.
  3. Ta ut, stjälp upp och låt svalna av något. Lägg upp på tårtfat och fukta med 1 dl av persikospadet. Garnera tårtan med rikligt med skivade persikor och pensla över litet spad så att det blänker, om tårtan ska serveras med detsamma.
  4. Med gelé över håller sig den färdiga tårtan ett par dagar. Lägg gelatinbladen i kallt vatten en stund, krama ur dem och smält dem i 1½ dl varmt persikospad. Låt geléet kallna och bli trögflytande innan det skedas över persikogarneringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.