- Serverar: 6-10 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Receptets ursprung kommer från ett mycket omtyckt café i Luleå och jag garanterar att detta recept är ett måste för alla som älskar choklad. Här bjuds ni på äkta cafémuffins!
Instruktioner
- Bunke1:
Vispa margarin och socker.
- Bunke2:
Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och kakao i en bunke. Rör ned blandningen i bunke 1.
- BUNKE 3:
Blanda gräddfil/créme fraiche/ mjölk (välj själv; det blir ingen större skillnad i smaken) vaniljsocker och ägg.
Rör snabbt ihop med bunke 1.
- Klicka ut smeten i stora muffinsformar (förslagsvis amerikanska muffinsformar). Gräddas i 175 grader i ca 25-30 minuter. När muffinsarna svalnat något så rör du ihop ingredienserna till glasyren som du sedan brer på toppen av muffinsarna.
Låt glasyren stelna litegrann därefter är det bara att bjuda upp till fika.
Lycka till!
Publicerat den
11 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättesmarriga muffins! Till och med smeten smakade gudomligt.