Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

MCM's Chokladmuffins

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-10 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Receptets ursprung kommer från ett mycket omtyckt café i Luleå och jag garanterar att detta recept är ett måste för alla som älskar choklad. Här bjuds ni på äkta cafémuffins!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bunke1: Vispa margarin och socker.
  2. Bunke2: Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och kakao i en bunke. Rör ned blandningen i bunke 1.
  3. BUNKE 3: Blanda gräddfil/créme fraiche/ mjölk (välj själv; det blir ingen större skillnad i smaken) vaniljsocker och ägg. Rör snabbt ihop med bunke 1.
  4. Klicka ut smeten i stora muffinsformar (förslagsvis amerikanska muffinsformar). Gräddas i 175 grader i ca 25-30 minuter. När muffinsarna svalnat något så rör du ihop ingredienserna till glasyren som du sedan brer på toppen av muffinsarna. Låt glasyren stelna litegrann därefter är det bara att bjuda upp till fika. Lycka till!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Rivana 5 mars 2010

    Jättesmarriga muffins! Till och med smeten smakade gudomligt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.