Köttfärspaj i lite festligare tappning!
Instruktioner
- Blanda mjöl och tärnat smör till en smulig massa i matberedare. Tillsätt vattnet och kör snabbt ihop till en deg. Lägg degen kallt.
- Fräs löken i en gryta i lite olivolja. Bryn färsen i smör i en stekpanna och lägg över i grytan efter hand. Pressa i vitlöken och rör om. Tillsätt övriga ingredienser utom paprika och ost. Koka köttfärsröran ca 10 minuter eller tills vätskan kokat in. Kärna ur och tärna paprikan, tillsätt i färsen. Låt röran svalna av något.
- Kavla ut pajdegen till en rundel, ca 33 cm i diameter. Smörj en pajform, ca 28 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Lägg i pajdegen och vik ner kanten innanför pajformen runt om. Lägg köttfärsröran i en bred rand utmed kanten. Strö över osten. Skär ett kors i mitten som är ca 15 cm långt. Skär ytterligare ett kors så att varje flik delas mitt itu. Vik de 8 flikarna över köttfärsröran och pensla flikarna och kanten runt om med uppvispat ägg.
- Grädda i 225 grader i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter eller tills degen fått fin färg.
- Häll upp majsen i mitten av ”solen” och dekorera med en skiva citron och örtkryddor. Servera med en blandad grönsallad, någon salsa och gräddfil.
Publicerat den
15 januari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar