Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Medelhavets sol

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Köttfärspaj i lite festligare tappning!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl och tärnat smör till en smulig massa i matberedare. Tillsätt vattnet och kör snabbt ihop till en deg. Lägg degen kallt.
  2. Fräs löken i en gryta i lite olivolja. Bryn färsen i smör i en stekpanna och lägg över i grytan efter hand. Pressa i vitlöken och rör om. Tillsätt övriga ingredienser utom paprika och ost. Koka köttfärsröran ca 10 minuter eller tills vätskan kokat in. Kärna ur och tärna paprikan, tillsätt i färsen. Låt röran svalna av något.
  3. Kavla ut pajdegen till en rundel, ca 33 cm i diameter. Smörj en pajform, ca 28 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Lägg i pajdegen och vik ner kanten innanför pajformen runt om. Lägg köttfärsröran i en bred rand utmed kanten. Strö över osten. Skär ett kors i mitten som är ca 15 cm långt. Skär ytterligare ett kors så att varje flik delas mitt itu. Vik de 8 flikarna över köttfärsröran och pensla flikarna och kanten runt om med uppvispat ägg.
  4. Grädda i 225 grader i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter eller tills degen fått fin färg.
  5. Häll upp majsen i mitten av ”solen” och dekorera med en skiva citron och örtkryddor. Servera med en blandad grönsallad, någon salsa och gräddfil.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.