Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Medelhavsbröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1-2 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Bröd med smak av medelhavet. Kryddat med oliver, soltorkade tomater och grovt salt.. Alla som bjuds på detta är lyriska. Gott till soppa, med ost eller räkor. Eller bryt en bit och doppa i någon god olja. Mums!!

Ingredienser

Instruktioner

Koka upp 5 dl vatten med vinäger.Lägg i tomaterna låt koka 3-5 min.Häll bort vattnet. Lägg tomaterna på hushållspapper och lägg ett hushållsapper ovanpå och tryck försiktigt så att tomaterna blir torra. Värm resten av vattnet(5dl) tillsammans med olja, tärnade tomater och oliverna till fingervarmt(37 grader) Smula jästen i degbunken och rör slät med litet av degbätskan. Rör ner salt och vetemjöl Arbeta till en smidig, hanterbar deg. Jäs till dubbel storlek ca40 min Arbeta degen ytterligare någon minut. Forma till 1 rund brödkaka. (jag gör 2) Kryssa gärna på ovansidan med vass kniv. Låt jäsa ca 30 ming. Pensla med olivolja och strö över grovt salt. Grädda i 175 grader,50 min

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • loll 29 juni 2008

    Jag är en av de lyriska över detta bröd! Har inte bakat det själv ännu...men nu har jag i alla fall sparat receptet! Hej mamma!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.