Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Medelhavsbröd

 
Skriv ut

Byt ut tomaterna mot samma mängd hackade svarta oliver. Öka då mängden olivolja till 3 msk och ta bort saltet. Är det örtmarinerade tomater så uteslut oreganon. Ger 1 stort eller 2 små bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen och rör ut den med vattnet. Tillsätt ingredienserna efter hand och arbeta in mjölet.
  2. Jäs degen 30-45 minuter övertäckt med handduk.
  3. Knåda degen igen och forma ett eller två bröd. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och strö lite mjöl över dem. Skär några skåror diagonalt på ovansidan och strö lite grovt salt i skårorna.
  4. Sätt ugnen på 225 ° och låt bröden jäsa i 20-30 minuter täckta med handduk.
  5. Grädda bröden i nedre halvan av ugnen i cirka 30 minuter. Låt dem svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.