Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Medelhavsbröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1-2 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Bästa möjliga betyg!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen och rör ut den med degvätskan. Tillsätt ingredienserna efter hand och arbeta sist in så mycket vetemjöl som krävs för att degen ska bli smidig och inte kladda.
  2. Arbeta degen rejält och låt den jäsa 30-45 minuter.
  3. Knåda degen kraftigt på lätt mjölat underlag i 5-10 minuter. Forma ett stort eller två mindre bröd och lägg dem på plåt med bakpapper. Strö över lite mjöl på ovansidan. och skär några skåror med vass kniv. Strö lite havssalt i skårorna.
  4. Sätt ugnen på 225 grader. Låt bröden jäsa i 20-30 minuter. på plåten.
  5. Grädda bröden i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt dem svalna på galler.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Felitta 23 januari 2010

    Kan detta bröd /reducerad volym) bakas i bakmaskin? Felitta

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.