Sydligare breddgrader möter svensk havre i den här färgglada och läckra gratängen.
Laktosfri, glutenfri och äggfri.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skiva zucchini och aubergine tunt på längden. Grilla skivorna i en grillpanna eller stek i en stekpanna. Lägg åt sidan. Fräs lök, paprika, oliver, kapris och soltorkade tomater i lite olja. Det ska bli mjukt. Rör ner havregryn och vatten. Låt allt koka ihop till en gröt i några minuter.
Smaka av med salt och peppar. Ta kastrullen från sidan och låt allt svalna något
- Lägg en klick av gröten på varje zucchini- och aubergineskiva. Rulla ihop och lägg ner i en gratängform med skarven neråt. Häll över de krossade tomaterna. Mixa ihop Oatly påMackan och basilika med en stavmixer. Bred ut över gratängen och gratinera allt i 40 minuter.
- Strö toppingen över gratängen och servera!
Publicerat den
15 oktober 2016
Liknande recept
Skriv kommentar