Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Medelhavsgratäng med havre

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Sydligare breddgrader möter svensk havre i den här färgglada och läckra gratängen. Laktosfri, glutenfri och äggfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skiva zucchini och aubergine tunt på längden. Grilla skivorna i en grillpanna eller stek i en stekpanna. Lägg åt sidan. Fräs lök, paprika, oliver, kapris och soltorkade tomater i lite olja. Det ska bli mjukt. Rör ner havregryn och vatten. Låt allt koka ihop till en gröt i några minuter. Smaka av med salt och peppar. Ta kastrullen från sidan och låt allt svalna något
  3. Lägg en klick av gröten på varje zucchini- och aubergineskiva. Rulla ihop och lägg ner i en gratängform med skarven neråt. Häll över de krossade tomaterna. Mixa ihop Oatly påMackan och basilika med en stavmixer. Bred ut över gratängen och gratinera allt i 40 minuter.
  4. Strö toppingen över gratängen och servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.