Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Medelhavsgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fisken smakar fantastiskt i denna delikata tomat-, vitlök- och olivsås. Rätten går mycket snabbt att tillaga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fisken i stora tärningar, ca 4x4 cm. Lägg tärningarna i en plastpåse tillsammans med mjöl, gurkmeja och peppar. Skaka påsen tills fisken är jämnt täckt av mjölblandningen. Ta ut fisken från påsen och släng resterande mjöl.
  2. Hetta upp oljan i en teflonstekpanna på hög värme. Bryn fisken runt om i ca 2 minuter tills den är gyllene. Ta ur fisken och låt den rinna av på hushållspapper.
  3. Skiva löken och fänhålen fint och bryn dem i samma stekpanna i ca 2 minuter. Tillsätt tomatpuré, passerade tomater, vitlök, oliver och buljong. Koka upp och sätt sedan ner värmen. Låt sjuda i 10 minuter tills såsen börjar tjockna.
  4. Lägg fisken i såsen och koka i ytterligare 5 minuter tills fisken är färdig. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.