Fisken smakar fantastiskt i denna delikata tomat-, vitlök- och olivsås. Rätten går mycket snabbt att tillaga.
Instruktioner
- Skär fisken i stora tärningar, ca 4x4 cm. Lägg tärningarna i en plastpåse tillsammans med mjöl, gurkmeja och peppar. Skaka påsen tills fisken är jämnt täckt av mjölblandningen. Ta ut fisken från påsen och släng resterande mjöl.
- Hetta upp oljan i en teflonstekpanna på hög värme. Bryn fisken runt om i ca 2 minuter tills den är gyllene. Ta ur fisken och låt den rinna av på hushållspapper.
- Skiva löken och fänhålen fint och bryn dem i samma stekpanna i ca 2 minuter. Tillsätt tomatpuré, passerade tomater, vitlök, oliver och buljong. Koka upp och sätt sedan ner värmen. Låt sjuda i 10 minuter tills såsen börjar tjockna.
- Lägg fisken i såsen och koka i ytterligare 5 minuter tills fisken är färdig. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja och servera.
Publicerat den
29 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar