Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Medelhavsgryta med saffran och bönaioli

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En sprakande gul tofugryta med ljuvliga dofter. Gör sig extremt bra med bitig bönaioli och ett syrligt surdegsbröd. Glutenfritt, äggfritt och laktosfritt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva purjolöken och vitlöksklyftan fint. Fräs i lite olivolja i en stor gryta tills löken har mjuknat och blivit lätt transparent. Hacka fänkålen, potatisarna och moroten hyfsat fint och låt fräsa med i några minuter. Tärna tofun och vänd ner tillsammans med vatten, vitt vin, grädde, buljongtärning, saffran och stötta fänkålsfrön.
  2. Bönaioli: Häll av spadet från bönorna och skölj i vatten. Mixa bönorna tillsammans med vitlöksklyftor, dijonsenap, olja och salt.
  3. Servera tofugrytan med bönaioli och ett gott bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.