Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Medelhavsinspirerad fiskgryta

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Fiskgryta med smak av apelsin och vin. Mums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala, dela och strimla löken. Dela fänkålen och skär bort rotfärstet. Strimla fänkålen.
  2. Skala och grovhacka vitlöken. Skiva sellerin tunt. Skala och skiva moroten tunt. Kärna ur och grovhacka chilin.
  3. Fräs grönsakerna mjuka i en gryta med olivolja. Tillsätt saffran och tomatpuré och fräs med grönsakerna i någon minut.
  4. Häll över vinet och låt koka ca 10 minuter på svag värme tills hälften av vätskan återstår.
  5. Tillsätt passerade tomater, vatten, hummerfond. Låt småkoka i 45 minuter under lock.
  6. Skala och skär potatisen i ½ cm tjocka skivor. Lägg ner i kastrullen och koka knappt mjuka. Smaka av med salt och peppar.
  7. Skär fiskfiléerna i ca 2 cm tjocka tärningar. Lägg ner bitarna i kastrullen, täck med lock och sjud på svag värme i 10 minuter. Lägg i musslorna mot slutet så att de blir varma (observera att blåmusslorna ska kokas innan om du inte använder musslor på burk). Servera med tomat- och saffranscréme fraiche och ev frasiga baguetter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.