Fiskgryta med smak av apelsin och vin. Mums!
Instruktioner
- Skala, dela och strimla löken. Dela fänkålen och skär bort rotfärstet. Strimla fänkålen.
- Skala och grovhacka vitlöken. Skiva sellerin tunt. Skala och skiva moroten tunt. Kärna ur och grovhacka chilin.
- Fräs grönsakerna mjuka i en gryta med olivolja. Tillsätt saffran och tomatpuré och fräs med grönsakerna i någon minut.
- Häll över vinet och låt koka ca 10 minuter på svag värme tills hälften av vätskan återstår.
- Tillsätt passerade tomater, vatten, hummerfond. Låt småkoka i 45 minuter under lock.
- Skala och skär potatisen i ½ cm tjocka skivor. Lägg ner i kastrullen och koka knappt mjuka. Smaka av med salt och peppar.
- Skär fiskfiléerna i ca 2 cm tjocka tärningar. Lägg ner bitarna i kastrullen, täck med lock och sjud på svag värme i 10 minuter. Lägg i musslorna mot slutet så att de blir varma (observera att blåmusslorna ska kokas innan om du inte använder musslor på burk). Servera med tomat- och saffranscréme fraiche och ev frasiga baguetter.
Publicerat den
21 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar