Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Medelhavspaj

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Jättegod paj med havregryn i pajdegen som gör den extra frasig. Perfekt som tillbehör på en buffé eller på kräftskivan eller om du har vegetariska vänner på besök.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda havregryn och vetemjöl. Fördela matfettet i de torra ingredienserna. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila kallt en stund.
  2. Kavla eller tryck ut degen i en pajform 24-26 cm, gärna med löstagbar kant. Låt formen stå kallt ca 15 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Nagga och förgrädda pajskalet i 10-15 minuter.
  4. Tina spenaten. Skölj och strimla purjon. Fräs spenat och purjo i lite matfett tills det mesta av vätskan har försvunnit.
  5. Strimla tomaterna och tärna fårosten.
  6. Fördela allt i det förgräddade pajskalet. Riv över lite muskotnöt och krydda med mejram.
  7. Vispa ihop äggstanningen och slå den försiktigt i pajskalet. Strö över osten.
  8. Fortsätt att grädda pajen i nedre delen av ugnen, 30-40 minuter tills äggstanningen stelnat och fått fin färg. Servera pajen nygräddad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.