Jättegod paj med havregryn i pajdegen som gör den extra frasig. Perfekt som tillbehör på en buffé eller på kräftskivan eller om du har vegetariska vänner på besök.
Instruktioner
- Blanda havregryn och vetemjöl. Fördela matfettet i de torra ingredienserna. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila kallt en stund.
- Kavla eller tryck ut degen i en pajform 24-26 cm, gärna med löstagbar kant. Låt formen stå kallt ca 15 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
- Nagga och förgrädda pajskalet i 10-15 minuter.
- Tina spenaten. Skölj och strimla purjon. Fräs spenat och purjo i lite matfett tills det mesta av vätskan har försvunnit.
- Strimla tomaterna och tärna fårosten.
- Fördela allt i det förgräddade pajskalet. Riv över lite muskotnöt och krydda med mejram.
- Vispa ihop äggstanningen och slå den försiktigt i pajskalet. Strö över osten.
- Fortsätt att grädda pajen i nedre delen av ugnen, 30-40 minuter tills äggstanningen stelnat och fått fin färg.
Servera pajen nygräddad.
Publicerat den
8 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar