En god och enkel vegetarisk paj.
Instruktioner
- Pajdeg:
Blanda mjöl och matfett i en skål, gärna i matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta samman till en rund degboll. Svep in i plastfilm och låt degen vila svalt i ca 30 minuter.
- Kavla eller tryck ut degen i en smord form, ca 25 cm i diameter. Nagga skalet med en gaffel.
Förgrädda pajskalet i 225 grader i ca 10 minuter.
Tips: gör i ordning pajdegen direkt i pajformen och låt stå i kylen 30 minuter eller låt stå i frysen ett par dagar i förväg!
- Skölj, ansa och strimla fänkålen (alt klipp champin-
jonerna i mindre bitar). Halvera eller kvarta tomaterna och hacka de soltorkade tomaterna i mindre bitar.
- Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Hacka vitlöken.
Smält matfettet och fräs fänkål (eller champinjoner)
paprika och vitlök mjukt och blanda med cocktailtomater och soltorkade tomater. Fördela fyllningen i det förgräddade pajskalet.
- Vispa samman äggstanningen och häll över fyllningen.
- Gratinera mitt i ugnen ca 30 minuter tills äggstanningen stelnat och fått fin färg.
- Servera med en fräsch grönsallad!
- Smaklig måltid!
Publicerat den
3 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mkt uppskattad på buffébordet. Härligt med lite grövre deg. Rätt enkel att göra också, och lätt att piffa till uteseendemässigt med lite paprika
Ser jättegott ut! Älskar medelhavsmat så den kommer tillagas inom kort :)