En härligt smakrikt paj med en lite annorlunda botten som innehåller pinjenötter.
Instruktioner
- Kör pinjenötter, mjöl och smör i en matberedare till en smulig massa. Tillsätt crème fraiche och kör tills det bildas en deg. Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. Täck med plastfolie och låt stå i kyl ca 30 minuter. Nagga och grädda mitt i ugnen i 225 grader i 10 minuter.
- Ansa och skiva svampen och hacka vitlöken. Ansa och skiva purjolöken. Fräs svamp, purjo och vitlök i lite smör. Lägg detta i pajskalet. Strö över hackad basilika och fördela mozzarellan över fyllningen.
- Vispa ihop ägg, crème fraiche, mjölk, tomatpuré, salt och peppar och häll över detta i skalet. Grädda i nedre delen av ugnen i 25 minuter. Lägg sedan på garneringen och njut. Gärna med en god sallad till.
Publicerat den
13 oktober 2013
Liknande recept
Skriv kommentar