Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Medelhavspaj med pinjenötter, mozzarella, och basilika

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

En härligt smakrikt paj med en lite annorlunda botten som innehåller pinjenötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kör pinjenötter, mjöl och smör i en matberedare till en smulig massa. Tillsätt crème fraiche och kör tills det bildas en deg. Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. Täck med plastfolie och låt stå i kyl ca 30 minuter. Nagga och grädda mitt i ugnen i 225 grader i 10 minuter.
  2. Ansa och skiva svampen och hacka vitlöken. Ansa och skiva purjolöken. Fräs svamp, purjo och vitlök i lite smör. Lägg detta i pajskalet. Strö över hackad basilika och fördela mozzarellan över fyllningen.
  3. Vispa ihop ägg, crème fraiche, mjölk, tomatpuré, salt och peppar och häll över detta i skalet. Grädda i nedre delen av ugnen i 25 minuter. Lägg sedan på garneringen och njut. Gärna med en god sallad till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.