- Serverar: 5-6 portioner
- Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut
Den här pajen är perfekt att göra om man har julskinka över. Numera fryser jag in julskinka i lagom portioner för att senare kunna ta fram och göra den här pajen!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smöret och blanda med mjölet och äggulan.
Tryck ut pajdegen i en springform, ca 26 cm i diameter. Kläm folieremsor kring kanterna på formen och nagga i botten med en gaffel. Ställ formen i frysen i 10 minuter. Förgrädda pajskalet i 10 min. Ta bort folien.
- Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Skär skinkan i tunna strimlor. Låt paprikan rinna av.
Grovhacka rucolan.
- Fördela skinka och paprikan i pajskalet. Strö över rucolan och ½ dl av pinjenötterna. Smula över getosten.
- Vispa ihop äggen, mjölken och kesellan. Skala och pressa i vitlöken. Smaksätt med salt och peppar. Häll smeten i pajskalet.
- Grädda pajen i mitten av ugnen tills fyllningen har stannat och pajen har fin färg, ca 40 min.
Toppa pajen med resten av pinjenötterna och några rucolablad vid servering.
Publicerat den
3 januari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar