Underbar måltid som fyller köket med både doft och smak från sydligare länder.
Instruktioner
- Kantskär brödet och smula skivorna i en skål. Häll över mjölk. Blanda med färs, ägg, lök, salt, peppar och rosmarin. Platta ut färsblandningen på bakpapper. Lägg osten i mitten och rulla ihop. Lägg limpan i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen. Färsen är genomstekt vid 70 grader innetemperatur, det tar 40-50 minuter.
- Grönsaksröra: skala löken. Ansa och kär ur paprikorna. Skär alla grönsaker i bitar. Hetta upp smör i en stekpanna. Börja med att fräsa lök och sedan squash. Pressa i vitlök och lägg i paprika. Fräs ca 5 minuter. Tillsätt tomater, salt och oregano. Låt sjuda 5 min. vänd ner oliverna.
Strössel: Rosta mandeln i torr stekpanna. Hacka persiljan. Blanda försiktigt mandel, persilja, citronskal, olja, salt och ost. Servera köttfärslimpan med potatisklyftor, grönsaksröra och tzatziki.
Publicerat den
21 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar