Bönorna i soppan ger smalt och nyttigt protein samt fibrer och mättar väl.
Instruktioner
- Lägg bönorna i blöt över natten, häll sedan av vattnet.
Lägg dem i lättsaltat vatten med peppar korn och skivad lök.
Koka tills bönorna är knappt mjuka, 30-35 minuter. Sila av kokspadet och skölj bönorna.
- Gör i ordning grönsakerna medan bönorna kokar. Skala löken och skär i klyftor, skiva vitlök, selleri och morötter och skär tomaterna i bitar. Fräs lök och vitlök i olivolja i en stor kastrull och lägg allt eftersom i de andra grönsakerna.
Krydda med rosmarin. Häll på buljongen och koka upp.
Koka ca 10 minuter.
- Häll i bönorna och koka soppan ytterligare ca 20 minuter, tills både bönor och grönsaker är mjuka.
- Rosta brödskivorna och skär dem i tärningar.
Skala och finhacka lök och vitlök.
Servera soppan med rostade brödtärningar, hackad lök, vitlök, riven parmesanost och några droppar god olivolja på varje portion
Publicerat den
13 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar